Kerabit Katusaumo on kuumana levitettävää polymeerimodifioitu kumibitumimassaa, jota käytetään asfaltin saumojen ja halkeamien tiivistämiseen sekä betonin saumojen, esimerkiksi kiskon ja betonialustan välisen sauman, tiivistämiseen ja kiveysalueilla.

Lohjan tehtaallamme valmistettava Kerabit Katusaumo on kehitetty pohjoisiin olosuhteisiin. Katurakentamisessa massan etuina ovat elastisuus, asennusnopeus, pitkä kestoikä ja sujuva kunnossapito. Katusaumo kuivuu nopeasti jäähtyessään, ja kadun voi avata liikenteelle yleensä jo noin kolmessa tunnissa. Jalankulkualueilla Katusaumon päälle voi tarvittaessa sirotella hiekkaa.

Elastisuutensa johdosta Katusaumo kestää hyvin kovassa rasituksessa olevissa liikenteen risteyskohdissa sekä kiveys- ja kiskoalueilla.

Täyteaineidensa johdosta massa täyttää leveähkötkin raot. Mikäli rako on hyvin kapea, on suositeltavaa käyttää Kumisaumoa.

Massa ei sisällä liuottimia tai muita terveydelle vaarallisia aineita.

Tuote on hyväksytty käytettäväksi Joutsenmerkityissä rakennuksissa. 

Mitat

Valmistaja / Valmistuttaja Kerabit Oy, Lohjan tehdas
Alkuperämaa Suomi
Menekki kohteen mukaan
Pakkauksia / lava 49 kpl
Paino / pakkaus 22,5 kg
Paino / lava 1127,5 kg
Tuotenumero 15737
Tiheys n. 1300 kg / m3
Tunkeuma, 25 °C 25...55 1/10 mm
Pehmenemispiste 95...110 °C
Leimahduspiste > 250 °C
Käyttölämpötila 200 - 210 °C
Sauman koko 1 - 40 mm, leveä sauma voi vaatia kutistuman takia lisätäytön 

Käyttökohteet

Asfaltin ja betonin saumojen ja halkeamien tiivistämiseen sekä kiskon ja betonialustan välisen sauman tiivistämiseen, mm. raitiovaunukiskojen ja betonialustan väliset täytöt ja tiivistämiset sekä saumaus kiveysaluilla.

Käyttöohje

Katusaumo on kuumennettava lämpömittarilla, termostaatilla ja lämmönsäätöautomatiikalla varustetulla bitumikeittimellä. Lämpötila ei saa ylittää 210 °C. Saumaus ja halkeamien täyttö onnistuu parhaiten bitumin levitykseen tarkoitetulla kannulla. Korjattavien pintojen kuivuus ja pölyttömyys on tärkeää. Saumattaessa tarttumista edistää pintojen kuumentaminen tai sively Kerabit kumibitumiliuoksella.

Katso tarkemmat ohjeet tuoteselosteesta.

Tuotetiedot

Tuotenumero Nimi Väri EAN-koodi
15737 Kerabit Katusaumo 22,5 kg/pk musta 6417547157373