Kerabit MetalFlex on itseliimautuva butyylitiivistysnauha, joka on vahvistettu metalliverkolla ja jonka yläpinta on päällystetty alumiinikalvolla. Rypytetyn alumiinikalvon ja metalliverkon ansiosta tuote venyy jopa 40 % pituussuunnassa ja on muotoiltavissa. Koko tuotteen alapinta on liimautuva ja alapinnassa on irrotettava suojakalvo.

Kerabit MetalFlexillä on hyvä tartunta ja se soveltuu useimpien rakennusmateriaalien, metallien ja muovimateriaalien kanssa käytettäväksi. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi piipunjuurten, ylösnostojen (kuten katteen ja seinän liitoskohtaan), läpivientien, aumakaton harjan ja ulkotaitteen liitoskohtaan sekä muiden yksityiskohtien tiivistykseen ja sitä voidaan käyttää tiilikatoilla lyijysovitteiden sijasta. Tuote ei ole yhteensopiva bitumikermien kanssa ja se on tarkoitettu vain ulkokäyttöön.

Mitat

Valmistaja / Valmistuttaja Kerabit Oy, Lohjan tehdas
Alkuperämaa Italia
Nimellispaksuus n. 1,7 mm
Rullakoko 300 mm x 5 m
Värit tummanharmaa (vastaa lähelle RAL 7022) ja tiilenpunainen (vastaa lähelle RAL 8004)
Pakkauksia / lava 85 ltk/lava eli 170 rll/lava
Paino / pakkaus 6,8 kg
Paino / lava 600 kg

Varastointi

Kerabit MetalFlex tulee varastoida alkuperäisessä avaamattomassa pakkauksessaan kuivassa ja hyvin ilmastoidussa tilassa +5...+40 °C lämpötilassa suojassa auringonvalolta. Jäätyminen ei vaikuta tuotteen ominaisuuksiin. 

Tuote on suositeltavaa asentaa 12 kk kuluessa valmistuspäivämäärästä.

Asennus

Asennuslämpötilan tulee olla vähintään +5 °C. Alustan tulee olla puhdas, kuiva, sileä ja pölytön. Tuotteen tartunta alustaan varmistetaan esimerkiksi painotelan avulla painaen. Katso erillinen asennusohje.

Tuotetiedot

Tuotenumero Nimi Väri EAN-koodi
16025 Kerabit MetalFlex 300 mm x 5 m, butyylitiivistysnauha tummanharmaa tummanharmaa 6417547160250
16035 Kerabit MetalFlex 300 mm x 5 m tiilenpunainen, butyylitiivistysnauha tiilenpunainen 6417547160359