Platon DE 25 Xtra -levyt on tarkoitettu loivien, kaltevuudeltaan 1:10 ja loivempien, viherkattojen salaojituskerrokseksi. Levyt varastoivat kasteluun tarvittavaa vettä kuppikennostoonsa, jonka kupit ovat yhteydessä toisiinsa ylimenokanavien kautta. Levyjen alle muodostuu laaja salaojittava ilmapalsta jota pitkin ylimääräiset vesimassat poistuvat vaikeuksitta. Platon DE 25 Xtra -levyt luovuttavat varastoimansa veden kasvillisuuskerrokselle pitkän ajan kuluessa ja varmistavat kasvien juurille sopivan määrän vettä. Platon DE 25 Xtra -levyssä on suurempi vedenvarastointi kapasiteetti kuin edeltäjässään Platon DE 25 -tuotteessa.

  • Varastoi ja salaojittaa vettä 
  • Vähentää kastelutarvetta kuivina aikoina
  • Poistaa ylimääräisen veden tehokkaasti
  • Kevyt, matala rakenne
  • Suojaa tehokkaasti vedeneristystä

 

Mitat

Levyn alapuolella tulee aina olla vedeneristys ja juurisuojaus, esimerkiksi Kerabit-kumibitumikermeillä ja päällimmäisenä kerroksena Kerabit Juurisuojakermi. Käännetyissä rakenteissa Platon DE 25 Xtra asennetaan lämmöneristeen esim. XPS päälle.

Valmistaja / Valmistuttaja Isola AS, Norja
Alkuperämaa Saksa
Vaatimustenmukaisuusmerkintä CE
Valmistusmateriaali HDPE kierrätetty
Rakennekorkeus 21 mm
Nimellispaksuus 1 mm
Mitat 1,13 x 2,26 m
Nimellispaino 1100 g/m²
Värit musta
Vedenvarastointikyky 8,4 l/m²
Vedenvirtauskyky 5,39 l/ms (EN 12958)
Salaojituskyky 2 % kaltevuudella, raoissa (läpäisevyys) 0,7 l/sm²
Muuta huomioitavaa 1:10 ja loivemmille katoille

Levyt asennetaan 1 kuppirivi limittäen siten, että vedenpoistoaukot jäävät veden virtaussuuntaan (poikittain kallistussuuntaan nähden) ja kuppien pohjat alaspäin. Levyn päälle asennetaan erotus- ja suodatinkerrokseksi suodatinkangas, esim. N2/KL2. Tarvittaessa myös levyn alapuolelle asennetaan suodatinkangas suojaamaan vedeneristystä, käännetyissä rakenteissa lämmöneristettä.

Asennustyö tulee ajoittaa tyynelle säälle, jotta materiaalien nostot voidaan suorittaa turvallisesti eivätkä kevyet materiaalit leviä hallitsemattomasti tai lennä tuulenpuuskissa alas katolta. Levyt tulee peittää suodatinkankaalla ja kasvualustalla mahdollisimman pian.

 

Tuotetiedot

Tuotenumero Nimi Väri EAN-koodi
404204 Platon DE25 Xtra 1,13 x 2,26 m, loivien viherkattojen salaojituskerros musta 7057754042049