Platon DE 40 –levyt ovat tarkoitettu loivien, kaltevuudeltaan 1:10 ja loivempien, viherkattojen salaojituskerrokseksi. Niitä suositellaan silloin kun vaaditaan suurempaa salaojituskykyä, esimerkiksi paksun kasvualustakerroksen kattopuutarhaan. Levyt varastoivat kasteluun tarvittavaa vettä kuppikennostoonsa, jonka kupit ovat yhteydessä toisiinsa ylimenokanavien kautta. Levyjen alle muodostuu laaja salaojittava ilmapalsta jota pitkin ylimääräiset vesimassat poistuvat vaikeuksitta. Platon DE 40 -levyt luovuttavat varastoimansa veden kasvillisuuskerrokselle pitkän ajan kuluessa ja varmistavat kasvien juurille sopivan määrän vettä.

  • Varastoi ja salaojittaa vettä, kun vaaditaan suurempaa suorituskykyä 
  • Vähentää kastelutarvetta kuivina aikoina
  • Poistaa ylimääräisen veden tehokkaasti
  • Suojaa tehokkaasti vedeneristystä

 Tuote on hyväksytty käytettäväksi Joutsenmerkityissä rakennuksissa. 

Mitat

Levyn alapuolella tulee aina olla vedeneristys ja juurisuojaus, esimerkiksi Kerabit-kumibitumikermeillä ja päällimmäisenä kerroksena Kerabit Juurisuojakermi. Käännetyissä rakenteissa Platon DE 40 asennetaan lämmöneristeen esim. XPS päälle.

Valmistaja / Valmistuttaja Isola AS, Norja
Alkuperämaa Norja
Vaatimustenmukaisuusmerkintä CE
Valmistusmateriaali HDPE
Rakennekorkeus 40 mm
Nimellispaksuus 2 mm
Mitat 1,29 x 2,23 m
Nimellispaino 1900 g/m²
Värit musta
Vedenvarastointikyky 10 l/m²
Salaojituskyky Nystyröiden välissä 3,85 l/sm 2% kaltevuudella, raoissa (läpäisevyys) 0,7 l/sm²
Muuta huomioitavaa 1:10 ja loivemmille katoille

Levyt asennetaan 1 kuppirivi limittäen siten, että vedenpoistoaukot jäävät veden virtaussuuntaan (poikittain kallistussuuntaan nähden) ja kuppien pohjat alaspäin. Levyn päälle asennetaan erotus- ja suodatinkerrokseksi suodatinkangas, esim. N2/KL2. Tarvittaessa myös levyn alapuolelle asennetaan suojakerros tai suodatinkangas suojaamaan vedeneristystä, käännetyissä rakenteissa lämmöneristettä.

Asennustyö tulee ajoittaa tyynelle säälle, jotta materiaalien nostot voidaan suorittaa turvallisesti eivätkä kevyet materiaalit leviä hallitsemattomasti tai lennä tuulenpuuskissa alas katolta. Levyt tulee peittää suodatinkankaalla ja kasvualustalla mahdollisimman pian.

Tuotetiedot

Tuotenumero Nimi Väri EAN-koodi
404207 Platon DE 40/500 1,29 x 2,23 m, viherkattojen salaojituskerros musta 7057754042070