Katon suunnittelijan ja tekijän työkalupakki

Olemme koonneet tälle sivulle bitumikermeihin ja kattoihin sekä perustusten vedeneristämiseen liittyvää perustietoa, josta on hyötyä kattojen suunnittelijoille ja tekijöille.

Bitumikermien käyttöluokat loiville katoille, viherkatoille ja -kansille, Kerabit-kumibitumikermien tuoteluokkataulukko sekä bitumikermien yhteydessä käytetyt lyhenteet selityksineen auttavat oikean vedeneristysratkaisun valinnassa.

Kattomateriaalin valinnassa on aina tärkeää huomioida alustan kaltevuus. Kattokaltevuuslaskuri on tehty helpottamaan kattokaltevuuden selvitystä: voit syöttää laskuriin katon nousun ja vaakasuuntaisen etenemän ja saada selville kaltevuuden erilaisilla ilmoitustavoilla. Laskuri auttaa myös muuntamaan kaltevuuden eri ilmoitustavat haluttuun muotoon: jos tiedät kaltevuuden vaikkapa asteina, voit kätevästi muuntaa sen suhdeluvuksi, prosenteiksi tai muotoon cm/m.

Alta löytyvät linkit myös Kattoliiton Toimivat Katot -kirjaan sekä Kattotöiden työturvallisuus -oppaaseen.


Asennus- ja havainneanimaatiomme löytyvät YouTube-kanavaltamme. Sieltä löytyy esimerkiksi viherkattojen havainneanimaatiot sekä loivien bitumikermikattojen eri yksityiskohtien, kuten kattokaivon tai räystään toteutuksesta toteutetut animaatiot.