Sempergreen-maksaruohokatot

Maksaruohot soveltuvat hyvin pohjoismaisiin olosuhteisiin.

Hollantilaisella yhteistyökumppanillamme Sempergreen BV:llä on vajaan kahdenkymmenen vuoden kokemus viherkattojen kasvillisuuskerrosten viljelystä ja yritys on maailman suurin maksaruohomattojen tuottaja.

Sempergreen®-maksaruohomatot ovat matalakasvustoisia viherkatteita, jotka soveltuvat hyvin pohjoismaisiin olosuhteisiin. Mehevien lehtiensä ansiosta ne kestävät hyvin kuivuutta. Sempergreen®-maksaruohomatot soveltuvat hyvin viherkatoille, koska niiden juuristo on pieni ja matala. Maksaruohot tarvitsevat vain vähän ravinteita ja huoltoa, eikä niissä esiinny sairauksia tai hyönteisiin tarttuvia infektioita.

Sempergreen®-maksaruohomatot ovat valmistettu FLL-ohjeistuksen mukaisesti ja ne sisältävät useita eri maksaruoholajeja.

Maksaruohomatto

Kukka on lajista riippuen väriltään keltainen, valkoinen, vaaleanpunainen tai punainen. Lajikkeista kulloisellekin kasvupaikalle soveltuvimmat vahvistuvat.


Sempergreen®-maksaruohomatot

Sempergreen®-maksaruohomatot muodostuvat kookoskuitualustasta sekä maksaruohokasvustosta. Matot ovat heti käyttövalmiita. Rullan koko on 0,6 tai 1,2 x 2 m. Jyrkille katoille (1:3…1:5) on kehitetty oma T-tyypin tukiverkotettu maksaruohomatto. Ilman verkkovahvistusta oleva matto soveltuu kaltevuuksille 1:5…1:50. Minimitoimituserä molemmissa matoissa on 50 m2.

Paloluokitus on Broof(t2).

 

Sempergreen®- maksaruohomatto

Sempergreen®- maksaruohomatto kattokaltevuuksille 1:5 - 1:50.

Sempergreen® -maksaruohomatto tyyppi T

Sempergreen®- maksaruohomatto kattokaltevuuksille 1:3 - 1:5.