Kerabit Aurinkokatto

Kerabit Aurinkokatto® on ohutkalvopaneeliratkaisu, joka integroidaan bitumikattoon. Kerabit Aurinkokatto -ratkaisussa ohuet aurinkopaneelit asennetaan bitumikatolle ilman erillisiä kannatinrakenteita. Ratkaisu minimoi aurinkopaneelien tuulikuorma- ja myrskyvaurioriskit.

HUOM! Markkinatilanteesta johtuen emme valitettavasti pysty vastaamaan uusiin pientalokyselyihin.

Kerabitin kehittämän Kerabit Solar -kermin avulla kevyet ja taipuisat ohutkalvopaneelit integroidaan kauttaaltaan kiinni bitumikatteeseen. Näin asennus voidaan tehdä ilman läpikiinnityksiä, jotka voisivat aiheuttaa vuotoriskejä. Kerabit Aurinkokatto -järjestelmän asentaa aina vedeneristysalan ammattilainen.

Kerabit Aurinkokatto on testattu VTT:llä ja se täyttää paloluokan BROOF(t2).

Kevyt, ohut ja huomaamaton aurinkopaneeliratkaisu

Kerabit Aurinkokaton paksuus on vain noin 6 mm ja paino on noin 7 kg/m2. Kattopinnasta koholle nostettuja kannatinrakenteita ei tarvita lainkaan ja järjestelmä voidaan asentaa myös kaareviin pintoihin. Ratkaisu on lähes huomaamaton ja siksi se vaikuttaa rakennuksen ulkonäköön hyvin vähän.

Aurinkosähköratkaisu kaikille bitumikatoille

Kerabit Aurinkokatto voidaan asentaa bitumikaton kanssa sekä uudiskohteeseen että olemassa olevan kiinteistön bitumikattoon. Näin aurinkosähkön käyttöönotto on mahdollista myös saneerauskohteissa, joissa sitä ei aiemmin pidetty rakenteellisista syistä mahdollisena. Kevyt Kerabit Aurinkokatto soveltuu perinteistä järjestelmää paremmin loiville villakatoille, koska kannatinrakenteita ja niiden painoja ei tarvita eikä ratkaisu sen vuoksi aiheuta katolle painumia.

Esteetön ja kestävä ratkaisu

Kerabit Aurinkokatossa paneelit eivät rajoita liikkumista bitumikatolla. Lakisääteiset kattoturvatarkastukset, lumenpudotustyöt ja muut katolla tehtävät huoltotyöt voidaan toteuttaa entiseen tapaan. Paneelin pinnassa oleva 3M:n kehittämä suojakalvo pysyy hyvin puhtaana ja kestää päällä liikkumista.

Järjestelmä ei kerää alleen lunta, jäätä tai lehtiä, koska paneelit ovat kauttaaltaan kiinni vesikatteessa.

Edistynyt aurinkopaneeliteknologia sopii erityisen hyvin loiville katoille

Kerabit Aurinkokaton® CIGS-paneelit pystyvät hyödyntämään koko valoisan ajan, myös auringonnousun ja -laskun, koska järjestelmää ei tarvitse suunnata ilmansuuntien mukaan.

Kerabit Aurinkokaton avulla suurten kiinteistöjen, kuten teollisuuslaitosten, toimistorakennusten ja kerrostalojen loivat bitumikatot on mahdollista ottaa erittäin tehokkaasti hyötykäyttöön. Esimerkiksi IV-konehuoneiden ja hissikuilujen katot ovat useimmiten optimaalisia aurinkoenergian hyödyntämiseen.

Käy kurkistamassa Kaapelitehtaan aurinkokatolle!

Esimerkiksi kauppakeskuksissa, joissa on laajat ja loivat kattopinnat, jäähdytysenergian tarve on suurimmillaan samaan aikaan kuin aurinkosähkön tuottokin.

Kerabit Aurinkokatto® on sijoitus tulevaisuuteen

Kerabit Aurinkokatto nostaa kiinteistön arvoa ja parantaa sen energialuokitusta. Investoimalla aurinkoenergiaan pienennät sähkölaskuasi tuleviksi vuosikymmeniksi ja jätät jälkeesi puhtaamman tulevaisuuden seuraaville sukupolville. Suosi vihreää, uusiutuvaa ja paikallista energiantuotantoa!

Kerabit Aurinkokaton asennuksesta huolehtivat aina koulutetut asentajat. Kysy lisätiedot ja laita tarjouspyyntö osoitteeseen info@kerabit.fi.

Rakennekuvat