Kysymyksiä ja vastauksia Kerabit Aurinkokatosta

Kerabit Aurinkokatto on bitumikattoon integroitava aurinkosähköjärjestelmä, joka perustuu ohutkalvopaneeleihin. Suosittelemme aina katon kunnon tarkastusta ennen aurinkokaton asennusta. Katolla tulisi myös olla useampia kymmeniä vuosia käyttöikää jäljellä. Muussa tapauksessa katto kannattaa samalla uusia ainakin siltä alalta, mihin paneeleja on tarkoitus asentaa.

Kysymyksiä ja vastauksia kerabit aurinkokatosta

Kuinka kauan Kerabit Aurinkokatto toimii?

 • Valmistaja antaa ohutkalvopaneeleille 25 vuoden tuottotakuun (vähintään 85 % uuden paneelin tehosta) eli aurinkokatto toimii vähintäänkin sen ajan, oletettavasti pidempäänkin. Tämä tietysti edellyttää, että paneelit eivät vahingoitu.

Kestävätkö paneelit, jos niiden päällä kävellään?

 • Kyllä kestävät, mutta katolla ei kannata kävellä jos se ei ole välttämätöntä.

Kuinka korjaus onnistuu, kun aurinkopaneelit on integroitu bitumikatteeseen?

 • Jos paneeli rikkoutuu, aurinkosähkön tuotto loppuu ainoastaan rikkoutuneen alueen osalta. Muuten paneeli jatkaa toimintaansa normaalisti. Tarvittaessa paneelin voi myös vaihtaa.

Voiko Kerabit Aurinkokaton asentaa palahuopakaton eli bitumipaanukaton päälle?

 • Kyllä voi!

Kuinka paljon paneelien tuotto alenee, kun kesällä niiden pinta kuumenee?

 • Paneelien laskennallinen teho on määritelty +25 asteen lämpötilassa. Kolmen asteen muutos lämpötilassa vaikuttaa tehoon +/- yhden prosentin. Eli jos paneelin lämpötila on +50 astetta, teho putoaa noin 8,5 %. Tämä toimii myös toisin päin: jos paneelin lämpötila on +19 astetta, teho nousee 2 %. Jos paneelin alle valitaan vaalea kermi, katon lämpötila jää alhaisemmaksi.

Kuinka iso yksi paneeli on?

 • Paneeleita on eri kokoisia. Pääosin on käytetty 1 x 2,6 m paneelia, mutta saatavana on myös 0,37 x 2,6 m ja 0,37 x 6 m paneeleita.

Miten Kerabit Aurikokatto toimii talvella, kun päällä on lunta?

 • Kerabit Aurikokatto toimii talvella ihan yhtä hyvin kuin muutkin aurinkosähköjärjestelmät eli ei ollenkaan, ellei lunta poisteta päältä pois. Paneelit kestävät päällä kävelyä, joten lumet voi harjata pois pehmeällä harjalla tai käyttää puhallinta.

Paljonko Kerabit Aurinkokatto maksaa?

 • Kerabit Aurinkokatto myydään aina asennettuna ja asennuksen tekee ammattitaitoinen vesikattourakoitsija. Hinta riippuu kohteesta, aurinkovoimalan koosta jne. Hinnan saat kysymällä tarjouksen urakoitsijalta https://tuotteet.kerabit.fi/tuotteet/urakoitsijahaku

Miten sähköturvallisuus on varmistettu?

 • Kerabit Aurinkokatto täyttää paloluokan BROOF(t2) ja kaapelit ovat palosuojattuja. Invertterissä ja paneelikentissä on rajakytkimet, joilla voimala saadaan jännitteettömäksi. Paloesimies ja palotarkastuksia suorittavalla paloinsinööri vastasivat:
  • Omakotitaloissa voimalat ovat suhteellisen pieniä ja paneeleissa oleva sähkö vähäistä, eli voimala ei aiheuta enempää vaaraa kuin talossa muutenkin kulkeva sähkö.
  • Suuriin kiinteistöihin tehtävien palotarkastusten yhteydessä aurinkovoimalat käydään läpi ja tulipalon varalta laaditaan toimintaohjeet.
  • Palomiehet saavat koulutusta ja osaavat huomioida kohteissa olevat aurinkovoimalat.

Pyydä tarjous Kerabit Aurinkokatosta urakoitsijalta: https://tuotteet.kerabit.fi/tuotteet/urakoitsijahaku