Referenssi: Myyrmannin katon uusiminen

Ratkaisuja, joista jälkipolvet kiittävät

Thomas Stenius Citycon

Kiinteistöpäällikkö Thomas Stenius Cityconilta kertoo, ettei kyse ole pelkästään vedeneristyksestä, vaan remontissa otettiin huomioon myös katon asukkaat. 

“Katto on meille muutakin kuin pelkkä vesikatto. Se on myös meidän aurinkovoimalaitoksemme sekä mehiläispesiemme kotipiha”, Stenius toteaa.

Katemateriaalin valintaan vaikuttivatkin vahvasti ympäristöarvot ja kotimaisuus.

“Kerabit Naturessa yhdistyy monta meille tärkeää asiaa: se on kotimainen tuote, siinä on osa öljypohjaisesta raaka-aineesta korvattu mäntyöljyllä ja lisäksi se on kierrätettävä tuote. Se sopiikin todella hyvin meidän vastuullisuusarvoihimme”, Stenius jatkaa.

Jyrki Linden Katto2000

Urakoitsija Jyrki Linden Katto 2000:sta oli vastuussa projektin toteutuksesta. Hän näkee uuden, vähähiilisen tuotteen piristysruiskeena alalle sekä mahdollisena kilpailuetuna myös sitä tarjoavalle urakoitsijalle.

“Alalla ei ole moneen vuoteen tapahtunut oikein mitään uutta, joten on hyvä, että saamme uusia tuotteita markkinoille. Kerabit Nature on samalla meille kilpailuetu, ja tilaajat ovat olleet hyvin kiinnostuneita tästä tuotteesta.”

Jaakko Suvinen Innocate

Myyrmannin kattoremontin suunnitellut rakennuttajakonsultti Jaakko Suvinen Innocate Oy:stä avaa materiaalivalintoja suunnittelijan näkökulmasta.

“Päädyimme Kerabit Nature -kermiin sitä kautta, että kiinteistön katolle on tulossa iso määrä aurikopaneeleita. Kyseiset paneelit ovat molemmin puolin ottavia, eli myös taustapuolelta otetaan energiaa talteen, ja vaalea kermi auttaa siihen. Myös yläpohjan rakenne säilyy viileämpänä, kun käytetään vaaleaa kermiä”, Suvinen listaa.

Naturen valintaan vaikutti myös pitkän tähtäimen ajattelu.

“Olemme yritys, joka ajattelee myös ympäristöasioita, ja Kerabit Nature edustaa erittäin paljon sitä. Jälkipolvet kiittävät näistä ratkaisuista”, Suvinen toteaa lopuksi.

Vantaan Myyrmäessä sijaitsevassa kauppakeskus Myyrmannissa suoritettiin kuluneena vuonna mittava katon uusimisprojekti. Yhteensä uutta kattoa tehtiin 1,6 hehtaaria eli yli 16 000 neliömetriä. Kattoremontti toteutettiin markkinoiden vähähiilisimmällä vesikatteella, Kerabit Naturella®.

Katso videolta projektin vetäjien mietteitä remontin kulusta ja materiaalivalinnoista.