Pyörre - ekologisten kattoratkaisujen emotalo

Pyörteen hienoihin yksityiskohtiin lukeutuu Kerabit Aurinkokatto, joka on integroitu vähähiiliseen Kerabit Nature LESSNOX -bitumikatteeseen.

Aulis Lundell Oy ja arkkitehti Matti Kuittinen vastaavat yhteistyössä vähähiilisen kiertotalouden mallitalo Pyörteen toteuttamisesta Lohjan asuntomessuille 2021.

Pyörrettä markkinoidaan kiertotalouden emotalona, mutta se on myös ekologisten kattoratkaisujen emotalo.

Pyörteen kattoratkaisussa on monta ekologista näkökulmaa

Pyörteeseen valikoitui markkinoiden vähähiilisin vesikate, Kerabit Nature®. Nature-tuotteissa merkittävä osa bitumista on korvattu mäntyöljyllä, johon sitoutunut hiili kompensoi tuotteeseen käytetyn bitumin CO2-päästöt. Mäntyöljyn käyttö ei vaikuta tuotteiden teknisiin ominaisuuksiin tai ulkonäköön.

Astetta ekologisemmaksi vesikatteen tekee LESSNOX®-pintasirote, joka neutraloi typen oksideja ja puhdistaa näin ilmaa liikenteen ja teollisuuden tuottamista epäpuhtauksista. LESSNOX-sirotteen toinen hyöty on vaalea väri, joka pitaa kesäaikaan kattopinnan perinteistä bitumikattoa viileämpänä ja vähentää näin alla olevien tilojen koneellisen viilennyksen tarvetta.

Kaiken kruunaa ainutlaatuinen Kerabit Aurinkokatto®, joka on integroitu bitumikatteeseen. Ohutkalvopaneelijärjestelmä on kevyt ja huomaamaton. Kiinityskermin kanssa korkeutta tulee vain noin 6 mm. Järjestelmän korkein osa on johtokouru, joka nostetaan sen verran irti kattopinnasta, että vesi pääsee esteettä valumaan kourun ali. Yhtään läpikiinnitystä ei järjestelmään tule, joten mitään vuotoriskiä ei aiheudu.

  

Lisätiedot: tuotepäällikkö Mikko Nikander, puh. 050 564 2376 tai mikko.nikander@kerabit.fi

 

Kävimme jututtamassa Pyörteen omistajapariskuntaa Timo Rantaa ja Jukka Turusta. Katso klipeiltä, mitä he kertoivat Pyörteestä.

Pyörre - ekologisten kattoratkaisujen emotalo

Tutustu tarkemmin Pyörteen kattoratkaisuihin: